Skip to content

Toisen polven entisenä puulämmittäjänä voin kokemuksesta kertoa että mikäli miettii uutta tai vanhan saneerausta, niin kattilaan kannattaa sijoittaa.

Itsellä tuli seinä vastaan, kun pahimmillaan meillä paloi melkein 40 heittokuutiota puuta uudessa mutta tekniikaltaan vanhanaikaisessa yläpalokattilassa. Puulämmityksen kanssa kokematon ei yleensä täysin ymmärrä että miten työläs halkolämmitys on.

Vaihdoin itselle kotiin lämmitysjärjestelmäksi maalämmön koska halusin päästä helpolla. Yrityksen halli ja toimisto lämpiää ilmalämpöpumpuilla.

Jos voisin tehdä valinnan uudelleen, niin ottaisin hakelämmön ja voisin pitää myös firman tiloja mukavan lämpiminä. Varaston ja toimiston lämpötila laskee pakkasilla +10:sta noin +3-5 asteeseen ennenkuin edullisemmat yön tunnit alkavat ja lämmitys käynnistyy.

Hakekattilalla varasto ja toimisto olisivat aina mukavan lämpimiä ja kenties voisi itselle laittaa vaikka talvilämpimän uima-altaan sekä katetulle terassille glykolilla täytetyn puhallinkonvektorin ja nautiskella kauniista talvipäivistä lämpimällä terassilla.

Kysy tarjous hakelämmöstä meiltä. 

Lisätietoja: Hargassner kotisivuille.