Skip to content

Putkiremontti

Putkiremontissa uusitaan talon käyttövesiputket ja/tai viemärit joko kokonaan tai osittain. Lämmitysverkoston putkien uusiminen on harvinaisempaa. Patteriputkistoa joudutaan uusimaan tyypillisesti silloin kun se on kulkenut vanhojen pesutilojen lävitse tai huonosti salaojitetun talon kosteassa alapohjassa. Näissä tapauksissa putkisto syöpyy ulkopuolelta puhki. Sisältä ulospäin syöpyminen on harvinaista, syynä on esimerkiksi jatkuva hapekkaan veden syöttö järjestelmään.

Useimmiten patteriverkostosta täytyy uusia sulku- sekä termostaattiventtiilit ja joissain tapauksissa myös itse lämpöpatterit uusiin ja tehokkaammin lämpöä luovuttaviin malleihin.

Käyttövesipukiston uusinta tehdään tyypillisesti pinta-asenteisena Uponor -komposiittijärjestelmällä. Rakenteita avattaessa putkistoksi valitaan yleensä pex- putki suojaputkessa aivan kuten uudisrakennuksissa.

Valmiiksi valkoiset putket ovat asennuksen jälkeen käyttövalmiita ilman työlästä maalausta. Vesipisteet toimivat koko remontin ajan, yleensä vedenjakeluun tulee katkos viimeisenä työpäivänä siten, että jo illalla vesipisteet toimivat normaalisti.

Tyypillinen pientalon käyttövesiputkiston remontti kustantaa noin 3000 – 6000 euroa riippuen talon koosta ja uusittavien kalusteiden määrästä. Pyydä meiltä ilmainen tarjous.

OTA YHTEYTTÄ

RT-Aaltoset Oy
Koverintie 264
21160 Merimasku

tuomas@rt-aaltoset.net
0400 907 674 / Tuomas